Starea de sănătate

       Organizația Mondială a Sănătății a propus în 1946 următoarea definiție: „Sănătatea este o stare pe deplin favorabilă atât fizic, mental cât și social, și nu doar absența bolilor sau a infirmităților”. Mai târziu a fost inclusă în această definiție și „capacitatea de a duce o viață productivă social și economic”.

     Definiția nu este completă întrucât ar trebui să privim sănătatea ca un proces de adaptare continuă  la schimbările ce apar de-a lungul  vieții și sensurilor pe care le dăm vieții.

     Deoarece sănătatea influențează foarte puternic toate aspectele vieții, ar fi necesar să o privim ca pe o valoare importantă.


     Stiți răspunsul atunci când întrebați: „Ce vă doriti?”...

     Frecvent răspunsul este „Sănătate ca-i mai bună decât toate!

     Sau convingerea „Fără sănătate nu poți să faci nimic”.


     Chiar dacă există aceste convingeri, câți dintre noi oare fac ceea ce este necesar pentru a avea o viață sănătoasă? Câți conștientizăm cât de importantă este, de fapt, sănătatea?


    Aveam un pacient care era alcoolic, a avut de 2 ori pancreatită aproape în stadiul terminal. Atunci când l-am întrebat ce este important pentru el, mi-a răspuns ca sănătatea este foarte importantă. Oare așa să fie?     Dacă crezi că sănătatea este importantă pentru tine, atunci este necesar să desfășori acțiuni care să mențină și să întrețină starea de sănătate.

   Iată câteva lucruri simple pe care le poți face și care te pot sprijini în aceste acțiuni.

   1. Consumă zilnic 2 - 2.5l de apă!

   2. Caută să mănânci la ore fixe!

   3. Mănâncă încet, mestecă bine alimentele!

   4. Consumă fructe și legume!

   5. Nu amesteca proteine (carne) cu carbohidrați (cartofi)!

   6. Păstrează un repaus alimentar de minim 12h în care să nu mănânci nimic, însă poți să bei doar apă! Dacă ai ultima masă la ora 18.00, poți să iei prima masă la ora 6.00 în ziua următoare.

   7. Somnul este foarte important pentru menținerea sănătății. Dormi minim 8h/noapte!

   8. Fă mișcare minim 7000 de pași/zi (ca timp înseamnă 1h de plimbare).

   9. Găsește una sau mai multe metode de a te relaxa (eu mă relaxez ascultând muzică)!


     Jacques Martel ne spune: ”Starea de sănătate este efectul capacității noastre de a ne conecta la planul înalt, a cărui parte importantă suntem toți. [...] Sănătatea se termină acolo unde începe dizarmonia, conflictul cu tine însuți și cu ceilalți, frica, neîncrederea, necredința, vinovăția, resentimentul, uitarea iubirii... [...]

     În majoritatea cazurilor, necunoașterea legilor care regizează impactul gândurilor și emoțiilor asupra corpului fizic este ceea ce mă face să trăiesc stări de rău și de boală. [...]

     Simplul fapt de a ști de unde provine starea mea de rău sau boala mea, poate să aducă schimbări în corpul meu fizic. În unele cazuri chiar, schimbarea pozitivă poate să fie de 50% și poate chiar să meargă până la 100%, adică vindecarea completă.”  (mai multe detalii în ”Marele Dicționar al Bolilor și Afecțiunilor – Cauzele subtile ale îmbolnăvirii” - Jacques Martel)


     Dacă ai convingeri care te împiedică să duci o viață sănătoasă („Am să mă odihnesc în weekend”, „O viață ai și pe aia o dormi”) îți prezint mai jos o Meditație ghidată/Călătorie interioară care te poate ajuta în schimbarea acestor convingeri limitative.

     Ascultă meditația zilnic, cel puțin 1 dată pe zi, timp de 21 de zile, și observă schimbările care apar în viața ta! Acum ai această Meditație cu reducere de 50%!  https://vreaunlp.ro/viata-sanatoasa-reducere/


     În vederea identificării remediului constituțional adecvat pentru susținerea procesului de vindecare și menținerea unei stări de sănătate pe timp îndelungat, este necesară consultația homeopată personalizată.

     Pentru consult și tratament personalizat: Cabinet homeopatie dr. Radu Sărăndan - Tel.: 0744 366 157

Ți-a plăcut?

Spune-le și prietenilor!


Dr. Radu Sărăndan

Dr. Radu Sărăndan

DESPRE AUTOR 

Am început studiul homeopatiei în 1993 sub îndrumarea Dr. Radu Ricman care mi-a recomandat primele cărți de homeopatie.

În 1997 l-am cunoscut pe Dr. Gheorghe Jurj care m-a acceptat la dânsul în Cabinet unde am rămas până în 2005 când mi-am deschis propriul Cabinet.

De atunci mi-am format o nouă metodă în care principiile homeopatiei se împletesc cu tehnicile de NLP având ca scop primordial însănătoşirea şi îmbunătăţirea vieţii pacientului.


Mulţumiri celor care m-au ajutat să ajung unde sunt acum:

Dr. Radu Ricman, Dr. Gheorghe Jurj, Dr. Doina Pavlovschi, Dr. I. Teleianu, Dr. G. D. Bungetzianu, Dr. G. P. Campuzano, Dr. R. Petrucci, Dr. Carmen Todor, Tad James şi Adriana James


Cartea mea de vizită: n. 1967


August 2019 prezentOradea – Medic homeopat Bioinvest Medical Center – Medic homeopat, ofer consultatii si tratamente homeopate pentru copii si adulti. Sedinte de coaching NLP pentru adulti.

2010 – prezent: Vreau NLP! Romania

Coaching-ul NLP reprezinta in acest moment modalitatea cea mai rapidă de a produce schimbarea de la o stare actuala lipsita de resurse catre o stare dorita, plina de resurse, in care potentialul uman se poate Dezvolta neingradit si liber de povara convingerilor limitatoare.

Human Tuning Human Excellence Human Performance

Dezvoltarea potentialului uman.

Catharsis Neuro-Lingvistic

Octombrie 2019 – Noiembrie 2019: Shanxi University Of Traditional Chinese Medicine – 山西中醫學院

Traditional Chinese Medicine

2014  Master in Comunicare si Tehnici de influentare sociala Master in Psihologie 

2012  wingwave Coach

2012 NLP coach

2010 Formator în domeniul Homeopatiei

2009 Master Trainer în Programare Neuro-Lingvistică (Asociaţia Romăna de NLP),  IANLP, DVNLP

2007 TOT Timisoara

2005 Competenta in Homeopatie Bucuresti

2003 Medic Specialist Medicina de Familie

1995 Facultatea de Medicină şi Farmacie Timişoara


Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


  • fondatorul proiectului Vreau NLP! Romania, unul din cele mai complete programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.
  • fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.
  • fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.
  • fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes
  • co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.
  • co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.
  • co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.
  • co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.
  • creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,
  • co-fondatorul programului ,,Vindecă rănile trecutului”.

Related posts

Dr. Dr. Radu Sărăndan

septembrie 17, 2021

Dr. Dr. Radu Sărăndan

iulie 9, 2021

Dr. Dr. Radu Sărăndan

iunie 15, 2021

Lasă un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}