”Similia Simillibus curantur”

     "Singura şi cea mai înaltă misiune a medicului este de a vindeca, cu alte cuvinte de a restaura starea de sănătate a bolnavului”. (Paragraful 1 - Organon, S.Hahnemann)

     Homeopatia este arta de a vindeca bazată pe legea similitudinii descoperită de Samuel Hahnemann cu mai bine de 200 de ani în urmă. Această lege: ”Similia Simillibus curantur” înseamnă că remediile care produc anumite simptome vindecă bolile cu simptome similare[astfel spus boala artificială produsă de remediu trebuie să semene cât mai mult posibil cu boala naturală a pacientului].
Într-un mod simplist, pe înţelesul tuturor, prin intermediul tratamentului homeopat se realizeaza o mobilizare a resurselor, o creştere a imunităţii şi a capacităţilor de apărare a organismului. Astfel spus se modifică reactivitatea pacientului.

     Samuel Hahnemann (Meissen, 1755 – Paris, 1843) medic german, fiul unui creator de porţelanuri din Meissen, a absolvit Facultatea de Medicină la Erlangen. Avea un talent deosebit pentru limbile străine(vorbea fluent 8 limbi), a studiat cu pasiune chimia. A profesat în Germania şi mai apoi în Franţa, ultimii ani petrecîndu-i la Paris.
S.Hahnemann a desfăşurat diverse activitaţi în oraşul Sibiu fiind pentru o perioada de timp secretarul şi medicul baronului von Brukental. În Sibiu există şi acum o farmacie în care se păstrează registrele lui de consultaţie şi anumite obiecte de uz personal.

     Principiile homeopatiei

     Există trei principii care stau la baza homeopatiei:

 1. Similia similibus curantur
 2. Remediul unic – se administrează un singur remediu care să acopere întregul tablou clinic al pacientului
 3. Doza minimă administrată – administrarea unei doze minime din remediu urmată de urmărirea reacţiei pacientului şi reevaluare cazului

     Remediul homeopat – este obţinut dupa principii bine stabilite, respectând toate normele legale de preparare a medicamentelor. Remediul se prepară din minerale, metale, plante, veninuri(şerpi, albine, viespi), diferite părţi sau produse de secreţie ale glandelor anumitor animale(sepia, moschus).

     Consultaţia homeopată – este complexă şi urmăreşte 2 obiective. Primul, este punerea diagnosticului de boală şi al doilea este punerea ,,diagnosticului’’ de remediu – adică ce remediu va fi administrat pacientului. Deci, medicul homeopat trebuie sa fie un bun clinician şi un foarte bun cunoscător al Materiei Medica(pentru alegerea corectă a remediului homeopat).

     Tratamentul homeopat – se adresează tuturor categoriilor de vârstă.
     Copiii aflaţi în colectivităţi (grădiniţe , şcoli) sunt expuşi diferiţilor agenţi patogeni rezistenţi la multe antibiotice. Homeopatia ajută la creşterea imunităţii şi la scăderea numărului episoadelor de boală.
     Adulţii, care duc o viaţă activă, de cele mai multe ori suprasolicitantă şi stressantă, pot apela la tratamentul homeopat pentru reducerea nivelului de stress şi tratarea diferitele boli care pot apărea în contextul regimului de viaţă agitat: hipertensiune arterială, ulcer, insomnii, etc.
     Persoanele vârstnice care urmează tratamente pentru diferite boli cronice, în urma tratamentului homeopat vor simţi o îmbunăţire a calităţii vieţii.

     Ce tratează - cu ajutorul homeopatiei putem trata, în principiu aproape orice boală, atât în stadiul acut cât şi în stadiul cronic.
     În cazul bolilor acute, amigdalite, alergiile la diferite produse alimentare şi din mediul înconjurător, cistite, diaree, rino-faringite, otite, traheite, tromboflebite, urticarie, administrarea corectă şi la timp a tratamentului homeopat permite vindecarea în scurtă durată.
     În cazul bolilor cronice cum ar fi: astmul bronşic, hipertensiunea arterială, poliartrita reumatoidă, administrarea remediilor homeopatice permite de cele mai multe ori reducerea dozelor de medicamente administrate în mod obişnuit pentru aceste afecţiuni. Conjunctivitele, dismenoreea, acneea, ulcerele varicoase, sindroamele migrenoase, microlitiaza biliară şi renală, lombalgiile, hipertrofia de prostată, terenul atopic - alergic, ulcerul gastric şi duodenal, pot beneficia de asemenea de tratament homeopat.

Avantaje:
1.Remediile homeopatice nu sunt toxice, nu au efecte adverse şi nu creează dependenţă.
2.Sunt uşor de administrat.
3.Permit, uneori, în cazul bolilor cronice reducerea dozelor medicamentelor alopate.
4.Reduc durata bolilor acute.


Prețul unei consultații este de 200 RON și include și 2 evaluări ale modului de evoluție în urma tratamentului homeopat. 

Pentru consultații și programări, am rugămintea să mă contactați la numărul de telefon: 0744 366 157.

Dr. Radu Sărăndan - Medic homeopat - tel: 0744 366 157 - email: contact@radusarandan.ro

Ți-a plăcut?

Spune-le și prietenilor!


Dr. Radu Sărăndan

Dr. Radu Sărăndan

DESPRE AUTOR 

Am început studiul homeopatiei în 1993 sub îndrumarea Dr. Radu Ricman care mi-a recomandat primele cărți de homeopatie.

În 1997 l-am cunoscut pe Dr. Gheorghe Jurj care m-a acceptat la dânsul în Cabinet unde am rămas până în 2005 când mi-am deschis propriul Cabinet.

De atunci mi-am format o nouă metodă în care principiile homeopatiei se împletesc cu tehnicile de NLP având ca scop primordial însănătoşirea şi îmbunătăţirea vieţii pacientului.


Mulţumiri celor care m-au ajutat să ajung unde sunt acum:

Dr. Radu Ricman, Dr. Gheorghe Jurj, Dr. Doina Pavlovschi, Dr. I. Teleianu, Dr. G. D. Bungetzianu, Dr. G. P. Campuzano, Dr. R. Petrucci, Dr. Carmen Todor, Tad James şi Adriana James


Cartea mea de vizită: n. 1967


August 2019 prezentOradea – Medic homeopat Bioinvest Medical Center – Medic homeopat, ofer consultatii si tratamente homeopate pentru copii si adulti. Sedinte de coaching NLP pentru adulti.

2010 – prezent: Vreau NLP! Romania

Coaching-ul NLP reprezinta in acest moment modalitatea cea mai rapidă de a produce schimbarea de la o stare actuala lipsita de resurse catre o stare dorita, plina de resurse, in care potentialul uman se poate Dezvolta neingradit si liber de povara convingerilor limitatoare.

Human Tuning Human Excellence Human Performance

Dezvoltarea potentialului uman.

Catharsis Neuro-Lingvistic

Octombrie 2019 – Noiembrie 2019: Shanxi University Of Traditional Chinese Medicine – 山西中醫學院

Traditional Chinese Medicine

2014  Master in Comunicare si Tehnici de influentare sociala Master in Psihologie 

2012  wingwave Coach

2012 NLP coach

2010 Formator în domeniul Homeopatiei

2009 Master Trainer în Programare Neuro-Lingvistică (Asociaţia Romăna de NLP),  IANLP, DVNLP

2007 TOT Timisoara

2005 Competenta in Homeopatie Bucuresti

2003 Medic Specialist Medicina de Familie

1995 Facultatea de Medicină şi Farmacie Timişoara


Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 7.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 3000 de ore de coaching.


 • fondatorul proiectului Vreau NLP! Romania, unul din cele mai complete programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.
 • fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.
 • fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.
 • fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes
 • co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.
 • co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.
 • co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.
 • co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.
 • creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,
 • co-fondatorul programului ,,Vindecă rănile trecutului”.

Related posts

Dr. Dr. Radu Sărăndan

octombrie 18, 2022

Dr. Dr. Radu Sărăndan

septembrie 29, 2022

Dr. Dr. Radu Sărăndan

septembrie 29, 2022

Lasă un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}