Remediile homeopate se pot atinge cu mâna?

     Nu este indicat să atingem granulele homeopate cu mâna. Putem să le atingem doar dacă le luăm personal. Nu este voie să fie atinse de alte persoane decât de persoana căreia i s-a prescris și care își ia tratamentul. Pentru o administrare corectă este indicat ca remediile să fie puse în căpăcelul tubului/în linguriță.

     Se poate consuma mentă, cafea, ciocolată, cacao în timpul tratamentului homeopat? 

     Există ideea că aceste produse ar antidota (opri) acţiunea remediului.  De-a lungul timpului, mai ales copiii, pe perioada tratamentului au consumat  ciocolată şi cacao. Nu am observat ca remediile să nu acţioneze.  Adulţii consumau cafea sau ceai de mentă şi de asemenea nu am observat ca remediile să nu dea rezultatul dorit.  Eu am propus pacienţilor mei care consumă aceste produse să o facă la 4-5 ore de la administrarea remediului.

     Există un anumit regim igieno-dietetic? 

     Eu nu recomand în principiu nici un regim pe parcursul tratamentului. Bineînteles că dacă există consum exagerat de cafea, tutun, ceaiuri, coca-cola, atunci propun o reducere a acestora.  Şi încurajez pacientul să postească măcar 1-2 zile pe săptămână.  Cel mai dăunator este consumul de alimente modificate genetic.  Ce folos ai dacă esti vegetarian şi consumi soia modificată genetic?  Cel mai sănătos este  să consumi alimente cât mai naturale.  Carnea a devenit atât de toxică, datorită ingriedienţilor cu care este injectată înainte de a fi pusă în comerţ.  Calea de mijloc cred că e cea mai bună.

     Homeopatia şi medicina naturistă (ceaiuri, plante) înseamnă acelaşi lucru? 

     NU. Remediile homeopatice pot proveni din minerale, produse animale, insecte, culturi de microorganisme, produse patologice ale organismelor bolnave, chiar şi din substanţe chimice. Remediul homeopat este preparat dupa un procedeu clar, diferit de celelelate produse naturiste.

     Există efecte adverse în urma tratamentului homeopat? 

     Din experiența mea de peste 27 ani în domeniul homeopatiei nu am observat nici un efect advers.


     Pentru tratamente personalizate și consultații online am rugămintea să mă contactați la tel.: 0744366157

     Dr. Radu Sărăndan – medic homeopat