Postul Intermitent – Intermittent fasting

     În primul rând vreau să menționez că Noțiunea de Post / IF (intermitent fasting - post intermitent) pe care o voi utiliza aici, nu are legătură cu postul religios (deși se poate utiliza și în direcția unei evoluții spirituale), ci se referă la un proces în care se alternează repausul alimentar (perioada în care nu se consumă decât lichide, fără nici o calorie), cu perioade de consum alimentar. Pentru mine, din 1 Iunie 2020, de când am început IF, acesta a devenit un mod de viață și îl alternez cu OMAD (one meal a day - 1 masă pe zi).


     În acest Post/IF avem două perioade:

     - Perioada de repaus alimentar: 12h – 14h – 16h – 18h – 20h (este foarte important să se consume minim 2-3l de apă)

     - Perioada de consum alimentar: 2-3 mese stabilite la anumite intervale orare.

     În această perioadă este foarte important:

 • să nu se depășească 2000-3000cal/zi în funcție de obiectivul urmărit, și
 • să nu se consume alimente între mesele stabilite.


     Eu am început Postul/IF în 1 Iunie 2020 și acum am peste 12.000h de repaus alimentar. Am pornit de la 110Kg și am ajuns la 85Kg fără un efort fizic intens. Cea mai recomandată variantă este cea de 18 h de repaus cu 6h de consum alimentar (2 mese). Pentru mine au fost necesare și perioade de 24h – 48h de fasting la 2-3 săptămâni.


     Perioada repausului alimentar poate avea o durată de la câteva ore (minim 12h) până la câteva zile. Ea poate fi extinsă, în cazuri rare, la 7 – 14 – 21 – 30 sau chiar 40 de zile. Pe toată durata postului se consumă doar apă sau cafea neagră (fără nici un adaos). În această perioadă am alternat diverse perioade de abținere de la mâncare începând de la 24h pana la 150h. Am avut și zile în care am consumat așa-zise ‘alimente interzise’ (carbohidrați).


     Ce am observat de-a lungul acestei perioade este faptul că:

 • mi-a crescut foarte mult mobilitatea. Fac sport cu mai multă ușurință, îmi este mult mai ușor să fac anumite mișcări/anumite exerciții fizice pe care nu le puteam executa înainte,
 • perioadele de post de 24h-48h-72h sunt mult mai usor de dus la bun sfârșit,
 • starea de sănătate, vitalitate, este crescută. Starea de bine este menținută tot mai mult timp. Treptat încep să se rezolve și problemele de craving-uri alimentare (dorințe crescute de anumite alimente, în special de dulciuri, tutun, etc.).


     De asemenea, în această perioadă am fost foarte atent la mine, deoarece absența alimentației determină descoperirea unor convingeri limitative sau a unor răni pe care le-am vindecat cu ajutorul tehnicilor de NLP.

Este important să întelegi că acest program de IF este de fapt o organizare a întregii vieți, a modului de a mânca și a privi relația personală cu alimentele.

     Jacques Martel ne spune: ”Grăsimea simbolizează energia, puterea, ‘micile plăceri’ pe care ni le dăruim. Cu cât energia mea este mai activă și circulă liber, cu atât va fi mai mică tendința ei de a se fixa în grăsime. Cu cât sunt mai greu, cu atât îmi este mai dificil să mă mișc, deci să îmi folosesc energia, care corespunde emoțiilor și creativității mele. [...]

      Poate fi vorba de orice situație, de un dezechilibru, de o revoltă față de cei din jurul meu, o reacție la gesturile, la situațiile pe care nu vreau să le mai văd, sau de care nu mai vreau să îmi amintesc. Hrana terestră reprezintă de asemenea o hrană emoțională. Astfel, voi mânca în exces pentru a umple un gol interior, am impresia că am fost abandonat sau mănânc pentru a compensa singurătatea și izolarea pe care le trăiesc. Vreau să ascund rușinea și agresivitatea pe care le trăiesc față de o situație. Uneori prefer să dispar pentru a nu mai suferi. Urăsc lucrurile imponderabile din viața mea precum și toate lucrurile care îmi sunt impuse.”  (mai multe detalii în ”Marele Dicționar al Bolilor și Afecțiunilor – Cauzele subtile ale îmbolnăvirii” - Jacques Martel)


     Beneficiile postului:

1. Detoxifierea organismului,

2. Atingerea unei greutăți normale,

3. Autofagia - regenerarea celulară (are loc în urma a minim 14 - 18 ore de repaus alimentar),

4. Creșterea mobilității/flexibilității corporale și mentale,

5. Rezolvarea unor probleme de sănătate în special a problemelor articulare,

6. Dispariția stărilor de oboseală,

7. Rezolvarea unor craving-uri alimentare,

8. Claritate mentală.


     Pentru a te susține în demersul tău de a-ți îmbunătăți sănătatea, îți prezint mai jos o Meditație ghidată/Călătorie interioară care te poate sprijini în schimbările pe care le vei face.

     Ascultă meditația zilnic, cel puțin 1 dată pe zi, timp de 21 de zile, și observă schimbările care apar în viața ta! Acum ai această Meditație cu reducere de 50%!  https://vreaunlp.ro/viata-sanatoasa-reducere/


     Dacă vrei să începi un program de scădere în greutate prin post intermitent (IF) mă poți contacta: Cabinet homeopatie dr. Radu Sărăndan - Tel.: 0744 366 157

Ți-a plăcut?

Spune-le și prietenilor!


Dr. Radu Sărăndan

Dr. Radu Sărăndan

DESPRE AUTOR 

Am început studiul homeopatiei în 1993 sub îndrumarea Dr. Radu Ricman care mi-a recomandat primele cărți de homeopatie.

În 1997 l-am cunoscut pe Dr. Gheorghe Jurj care m-a acceptat la dânsul în Cabinet unde am rămas până în 2005 când mi-am deschis propriul Cabinet.

De atunci mi-am format o nouă metodă în care principiile homeopatiei se împletesc cu tehnicile de NLP având ca scop primordial însănătoşirea şi îmbunătăţirea vieţii pacientului.


Mulţumiri celor care m-au ajutat să ajung unde sunt acum:

Dr. Radu Ricman, Dr. Gheorghe Jurj, Dr. Doina Pavlovschi, Dr. I. Teleianu, Dr. G. D. Bungetzianu, Dr. G. P. Campuzano, Dr. R. Petrucci, Dr. Carmen Todor, Tad James şi Adriana James


Cartea mea de vizită: n. 1967


August 2019 prezentOradea – Medic homeopat Bioinvest Medical Center – Medic homeopat, ofer consultatii si tratamente homeopate pentru copii si adulti. Sedinte de coaching NLP pentru adulti.

2010 – prezent: Vreau NLP! Romania

Coaching-ul NLP reprezinta in acest moment modalitatea cea mai rapidă de a produce schimbarea de la o stare actuala lipsita de resurse catre o stare dorita, plina de resurse, in care potentialul uman se poate Dezvolta neingradit si liber de povara convingerilor limitatoare.

Human Tuning Human Excellence Human Performance

Dezvoltarea potentialului uman.

Catharsis Neuro-Lingvistic

Octombrie 2019 – Noiembrie 2019: Shanxi University Of Traditional Chinese Medicine – 山西中醫學院

Traditional Chinese Medicine

2014  Master in Comunicare si Tehnici de influentare sociala Master in Psihologie 

2012  wingwave Coach

2012 NLP coach

2010 Formator în domeniul Homeopatiei

2009 Master Trainer în Programare Neuro-Lingvistică (Asociaţia Romăna de NLP),  IANLP, DVNLP

2007 TOT Timisoara

2005 Competenta in Homeopatie Bucuresti

2003 Medic Specialist Medicina de Familie

1995 Facultatea de Medicină şi Farmacie Timişoara


Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


 • fondatorul proiectului Vreau NLP! Romania, unul din cele mai complete programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.
 • fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.
 • fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.
 • fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes
 • co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.
 • co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.
 • co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.
 • co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.
 • creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,
 • co-fondatorul programului ,,Vindecă rănile trecutului”.

Related posts

Dr. Dr. Radu Sărăndan

octombrie 18, 2022

Dr. Dr. Radu Sărăndan

septembrie 29, 2022

Dr. Dr. Radu Sărăndan

septembrie 29, 2022

Lasă un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}