Infecția faringiană cu streptococ beta-hemolitic este una dintre cele mai răspândite infecții cu transmitere foarte rapidă în colectivitățile de copii cu vârsta sub 10 ani, mai ales în sezonul rece. Această bacterie cauzează 5-10% dintre infecțiile respiratorii și, din păcate, nu există încă un vaccin, iar copiii mai mici nu capătă imunitate și pot face boala repetat.
Din fericire, când copiii noștri cresc, sistemul lor imunitar este mai puternic și rata îmbolnăvirii cu streptococ beta-hemolitic de tip A scade considerabil. Din păcate, chiar cu respectarea regulilor de igienă personală și igienizarea periodică a spațiilor, în colectivități transmiterea acestei bacterii se face foarte ușor, prin picături de salivă. În plus, se transmite ușor și în familia unde este un copil sau un adult purtător (una din 4 persoane va lua bacteria in decurs de 2-7 zile).
Deși nouă părinților nu ne place deloc, în cazul acestei infecții nu avem încotro și trebuie să îi dăm copilul antibioticul prescris de medic. Chiar dacă copilul este doar purtător sănătos, fără alte simptome, acesta va trebui să ia tratamentul. Iar după un interval de 48-72 de ore de la administrarea ultimei dozei de antibiotic, trebuie să repete testul rapid sau exsudatul faringian ca să ne asigurăm că a scăpat de bacterie.
Apoi se poate apela la un tratament homeopat cu Streptococcinum CH30, 3 granule/zi luni și joi, pe o perioadă de 2 luni, cu repetarea analizelor.
Pentru consult și tratament personalizat:
Cabinet homeopatie dr. Radu Sărăndan
Tel. 0744 366 157