Candidozele

   Candidoza este boala care este determinată de specii de fungi (ciuperci) din familia Candida. Există peste 200 de specii cunoscute.

   În mod obișnuit, Candida trăiește pe piele, sau în interiorul organismului uman, în cavitatea bucală, gât, intestine sau vagin. Aceasta devine patogenă în anumite situații, când se dezvoltă necontrolat sau pătrunde în sistemul circulator și ajunge la anumite organe, cum sunt: inima, plămânii sau creierul.

   După NIH (National Institute of Health din Statele Unite), specia care cauzează cele mai multe tipuri de probleme este Candida albicans. De obicei, ea se poate găsi la nivelul tractului gastrointestinal sau genitourinar. Pe fondul unui sistem imunitar deficitar sau al altor factori de risc, poate duce la infecții fungice ușoare sau severe.


   Unul din factorii declanșatori ai unei infecții fungice este utilizarea orală a antibioticelor și există foarte multe persoane care știu că, după administrarea unor antibiotice, fac candidoză.

   Candidozele obișnuite răspund la tratamentele medicamentoase (antifungice) și  pot avea unul/mai multe din simptomele de mai jos:

- Candidoza orală

 • afte,
 • pierderea gustului,
 • dureri la înghițire și în timpul masticației.

- Candidoza vaginală

 • prurit (mâncărimi) în zona intimă,
 • disconfort la urinare și în timpul contactului sexual,
 • arsuri și usturimi,
 • înroșirea sau inflamarea labiilor,
 • modificarea aspectului secreției vaginale
 • apariția unui strat albicios, solzos în zonele afectate.


   Jacques Martel ne spune: „Există mai multe tipuri de Candida. Cea mai frecventă formă la oameni, este Candida albicans. Deși poate apărea și la femei și la bărbați, de obicei se întâlnește în cazul femeilor. Candida este un cuvânt din limba latină care înseamnă albă. […] Această infecție are legătură cu angajamentul față de sine sau față de partenerul meu, referitor la sexualitate, la expresii și emoții neexprimate, provenite din conflicte personale anterioare. […] Candida poate decurge, de asemenea, din sentimentul de a fi fost înjosită. […]”

   Câteva întrebări la care ne sfătuiește să ne răspundem sunt:

   „Ce mă irită atât de tare? De unde provine frustrarea mea? Trăiesc cu impresia că îi las pe ceilalți să decidă asupra vieții mele? Trebuie să îmi asum riscul de a fi mai deschisă în fața celorlalți, mai ales în fața celor de sex opus, sau trebuie să rămân închisă în cochilia mea? De ce mă simt dată la o parte, simt că mă sacrific și nu-mi ocup locul cuvenit?” (mai multe detalii în ”Marele Dicționar al Bolilor și Afecțiunilor – Cauzele subtile ale îmbolnăvirii” - Jacques Martel)


   Tratamentul homeopat se face cu Monilia Albicans Ch9 3gran/zi timp de 1 săptămână, apoi se continuă cu 3gran/zi Luni-Miercuri-Vineri până la dispariția simptomelor.

   Se mai poate administra și Polygemma Intestine 3x2ml/zi timp de 1 lună. Dacă după o lună de tratament mai persistă anumite simptome, este necesar consultul medicului homeopat.

   Pe lângă acest tratament general este necesară și consultația homeopată personalizată, în vederea identificării remediului constituțional adecvat,  pentru  susținerea procesului de vindecare și menținerea unei stări de sănătate pe timp îndelungat.


   Pentru consult și tratament personalizat: Cabinet homeopatie dr. Radu Sărăndan - Tel.: 0744 366 157

Ți-a plăcut?

Spune-le și prietenilor!


Dr. Radu Sărăndan

Dr. Radu Sărăndan

DESPRE AUTOR 

Am început studiul homeopatiei în 1993 sub îndrumarea Dr. Radu Ricman care mi-a recomandat primele cărți de homeopatie.

În 1997 l-am cunoscut pe Dr. Gheorghe Jurj care m-a acceptat la dânsul în Cabinet unde am rămas până în 2005 când mi-am deschis propriul Cabinet.

De atunci mi-am format o nouă metodă în care principiile homeopatiei se împletesc cu tehnicile de NLP având ca scop primordial însănătoşirea şi îmbunătăţirea vieţii pacientului.


Mulţumiri celor care m-au ajutat să ajung unde sunt acum:

Dr. Radu Ricman, Dr. Gheorghe Jurj, Dr. Doina Pavlovschi, Dr. I. Teleianu, Dr. G. D. Bungetzianu, Dr. G. P. Campuzano, Dr. R. Petrucci, Dr. Carmen Todor, Tad James şi Adriana James


Cartea mea de vizită: n. 1967


August 2019 prezentOradea – Medic homeopat Bioinvest Medical Center – Medic homeopat, ofer consultatii si tratamente homeopate pentru copii si adulti. Sedinte de coaching NLP pentru adulti.

2010 – prezent: Vreau NLP! Romania

Coaching-ul NLP reprezinta in acest moment modalitatea cea mai rapidă de a produce schimbarea de la o stare actuala lipsita de resurse catre o stare dorita, plina de resurse, in care potentialul uman se poate Dezvolta neingradit si liber de povara convingerilor limitatoare.

Human Tuning Human Excellence Human Performance

Dezvoltarea potentialului uman.

Catharsis Neuro-Lingvistic

Octombrie 2019 – Noiembrie 2019: Shanxi University Of Traditional Chinese Medicine – 山西中醫學院

Traditional Chinese Medicine

2014  Master in Comunicare si Tehnici de influentare sociala Master in Psihologie 

2012  wingwave Coach

2012 NLP coach

2010 Formator în domeniul Homeopatiei

2009 Master Trainer în Programare Neuro-Lingvistică (Asociaţia Romăna de NLP),  IANLP, DVNLP

2007 TOT Timisoara

2005 Competenta in Homeopatie Bucuresti

2003 Medic Specialist Medicina de Familie

1995 Facultatea de Medicină şi Farmacie Timişoara


Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


 • fondatorul proiectului Vreau NLP! Romania, unul din cele mai complete programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.
 • fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.
 • fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.
 • fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes
 • co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.
 • co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.
 • co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.
 • co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.
 • creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,
 • co-fondatorul programului ,,Vindecă rănile trecutului”.

Related posts

Dr. Dr. Radu Sărăndan

octombrie 18, 2022

Dr. Dr. Radu Sărăndan

septembrie 29, 2022

Dr. Dr. Radu Sărăndan

septembrie 29, 2022

Lasă un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}