Alegerile constiente

Azi vom vorbi despre alegeri.
În prezent suntem rezultatul alegerilor noastre din trecut. Ești în locul pe care ți l-ai dorit?

Dacă răspunsul este DA, un da cu tărie și bucurie atunci ești o persoană fericită. Înseamnă că ai știut ce–ți dorești și ai făcut tot ce este posibil ca să ajungi acolo.

Dacă răspunsul este NU, atunci urmeaza întrebarea ce vei face de acum înainte? Vei rămâne în aceeași situație? Sau vei face ceva care să te ducă înspre direcția pe care ți-o dorești.

TU ești responsabil de alegerile pe care le faci. Când o să înțelegi asta vei realiza că doar tu poți acționa și influența direcția vieții tale. Desigur este mult mai ușor să dai vina pe mediu, pe persoana X sau Y pentru nereușitele pe care le ai. Dar asta însemnă că le vei da controlul asupra vieți tale. Vrei să faci asta? Să lași pe altcineva să-ți controleze viața? Nu cred.

,,Viaţa e suma tuturor alegerilor pe care le facem, atât conştient cât şi inconştient. Dacă ne putem controla alegerile, putem controla fiecare aspect al vieţii noastre. Putem descoperi libertatea care se ascunde în capacitatea de a ne controla.” Robert F. Bennett

Dezvoltarea personală și aici în special tehnicile de NLP determină un lucru extrordinar, conștientizarea alegerilor noastre. Pentru că multe din alegerile pe care le faci sunt determinate de subconștient și nu realizezi conștient ce se întâmplă. Vezi doar rezultatul și poate că ești nemulțumit. Aceste alegeri sunt determinate de experiențele din trecut și de percepția pe care o ai asupra lumii. Stabilirea rezultatului dorit și conștientizarea alegererilor pe care le faci înseamnă că ai preluat controlul asupra vieții tale.

Da…în fiecare zi alege conștient. Alegerea conștientă implică să decizi acum ce dorești. Și apoi să treci la acțiune…pentru că fără o acțiune direcționată rămâi doar cu alegerea fără să obții rezultatul dorit.

Alege să trăiești viața pe care o dorești!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *