Dobândește o stare de prezență continuă în 4 pași și programează-ți viitorul dorit

Ai calculat vreodată câte gânduri parazitare ai? Câte gânduri care nu au legatură cu ceea ce îți dorești îți fură energia?

Într-un fim documentar pe care l-am urmărit zilele trecute, Legea rezonaței oculte, prezentatorul spunea că prin mintea noastră trec zilnic în jur de 60.000 de gânduri. Dacă gândurile sunt încărcate cu energie, îți dai seama câtă energie se consumă cu aceste gânduri care nu merg niciunde?

În momentul când tu vei controla gândurile care le păstrezi în mintea ta vei fi mai focusat pe ceea ce dorești să apară în viața ta.

M-am gândit să-ți prezint o tehnica pe care am creat-o vis-a-vis de redirecționarea gândurilor. Eu o practic de 3 luni și rezultatele sunt excelente. Poate că la început pare dificilă; pe măsură ce o să o aplici, vei observa, după un timp, că îți va fi tot mai ușor. O viață întreagă ți-ai lăsat mintea invadată de gânduri de toate tipurile, mintea ta era ca un coș de gunoi, plină de tot felul de gânduri. Poate că e momentul să alegi care sunt gândurile care vrei să-ți populeze mintea.

[att_box color=”blue” fade_in=”true” float=”center” text_align=”center” width=””]
Primul pas: Stabilirea obiectivului[/att_box]

,,Când vă aflaţi într-o călătorie, este, desigur, util să ştiţi care este destinaţia finală sau cel puţin direcţia generală de mişcare, dar nu uitaţi: în ultimă instanţă, singurul lucru real în călătoria dvs. este pasul pe care îl faceţi în acest moment. Este singurul lucru care există. ” Puterea Prezentului – E.Tolle.

Acest pas este extrem de important pentru că dacă nu avem stabilit un obiectiv/scop în mintea noastră, vei avea o mulțime de gânduri și nu vei știi să diferențiezi între gândurile necesare și cele parazitare.

Dacă nu ți-ai stabilit până acum obiectivul/scopul te invit să-ți iei 10-15 min. și să-ți clarifici ce dorești. Poți folosi formularea SMART sau o alta modalitate care ți se pare potrivită pentru tine. Foarte important este să fie formulat la timpul prezent și obligatoriu să fie setat în timp(să fixezi o dată la care să se împlinească).

[att_box color=”blue” fade_in=”false” float=”center” text_align=”center” width=””]

Al doilea pas: Direcționarea atenției[/att_box]

În momentul când stii ce-ți dorești poți face diferența dintre gândurile care sunt legatede scopul/obiectivul tău și cele care apar pur și simplu în viața ta. De acum înainte dă atenție gândurilor legate de scop și scade/oprește atenția asupra gândurilor ,,negative sau care nu au nici o legătura cu ceea ce îți dorești.

Povestea celor 2 lupi:

A fost odată un bătrân indian care și-a chemat nepoții în jurul său pentru a le spune o poveste. S-au așezat cu toții în jurul focului și apoi bunicul a început să le spună povestea.

“Eu sunt câmpul de bătaie dintre doi lupi: unul alb şi unul negru. Lupul alb este bun, blând şi inofensiv.

El trăieşte în armonie cu tot ceea ce se găseşte în jurul lui şi nu se simte atacat atunci când nimeni n-a avut această intenţie. Lupul bun luptă doar dacă e corect să o facă şi când trebuie, pentru a se proteja pe el sau pentru a-şi apăra familia. Are grijă de toţi ceilalţi lupi din haita sa şi nu se comportă niciodată altfel decât este.

Dar în interiorul meu trăieşte şi un lup negru, iar acesta este foarte diferit. El este agitat, mânios, nemulţumit, invidios şi temător. Până şi cel mai neînsemnat lucru îl face să izbucnească într-o criză de furie. Se luptă cu toată lumea, tot timpul, fără niciun motiv.

Nu poate gândi limpede, pentru că lăcomia de a avea mai mult, mânia şi ura îl copleşesc. Dar este o mânie inutilă, dragilor, deoarece această mânie nu va schimba nimic. El caută ceartă oriunde merge şi de aceea o găseşte cu mare uşurinţă. Nu are încredere în nimeni şi nu are prieteni adevăraţi.

Nepoții au stat tăcuți și înmărmuriți cu ochii la bunicul lor, când una dintre nepoțele l-a întrebat: „Bunicule, care dintre lupi va câștiga?” Bunicul a zâmbit și nu a spus nimic pe moment, replicând după aceea: “Lupul pe care îl hrănesc cel mai des”.

Tu căror gânduri le vei da atenție de acum înainte?

[att_box color=”blue” fade_in=”false” float=”center” text_align=”center” width=””]
Al treilea pas: Schimbarea gândului nedorit
[/att_box]
Se poate realiza în 3 moduri. De fiecare dată când apare un gând ,,negativ sau un gand care nu are legătură cu scopul/obiectivul tău schimba-l cu una dintre variante. La un moment dat dacă vei practica zilnic vei dobândi o atenție și schimbarea se va produce automat.

Modalitatea 1. Cu ajutorul rugăciunii

În momentul când observi că în mintea ta apare un gând pe care nu ți-l dorești, schimbă-l începând să spui în gând sau cu voce tare (în funcție de context) rugăciunea de mai jos său altă rugăciune (Tatăl nostru, Crezul, etc. )

Una dintre cele mai folosite rugăciuni este rugăciunea inimii: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!”.

Modalitatea 2. Cu ajutorul sugestiei/mantrelor

În momentul când observi că în mintea ta apare un gând pe care nu ți-l dorești, schimbă-l începând să spui în gând sau cu voce tare (în funcție de context) sugestia de mai jos sau poți să-ți construiești tu anumite sugestii/afirmații pe care dorești să le implementezi în mintea ta.

„Cu fiecare zi ce trece mă simt din ce în ce mai bine din toate punctele de vedere.” E.Coue

Sunt perfect sănătos!

Am încredere în mine și în ceea ce pot realiza.

Modalitatea 3. Cu ajutorul vizualizării

În momentul când observi că în mintea ta apare un gând pe care nu ți-l dorești, schimbă-l începând să vizualizezi construind un film despre scopul/obiectivul pe care dorești să-l obții/îndeplinești.

Imaginează-ți în fața ta un ecran pe care poți să vizualizezi scopul/obiectivul tău.
– Cum poți denumi visul tău?
– Ce anume dorești să se întâmple?
– Când anume vrei să realizezi ce ți-ai propus?

[att_box color=”blue” fade_in=”false” float=”center” text_align=”center” width=””]

Al patrulea pas: Repetarea obiectivului/scopului
[/att_box]

Dă-ți voie zilnic 5-10min. să-ți reamintești care este scopul/obiectivul tău vizualizând sau/și îmbunătățind filmul mental pe care l-ai creat.

Acum că ai ajuns la sfârșitul articolului îmi permit să-ți dau un sfat scurt:
Practică! Practică! Practică!
Aștept peste o lună un feedback de la tine pe adresa: office@vreaunlp.ro

Trăiește viața pe care o dorești!

Ți-a plăcut?

Spune-le și prietenilor!


Dr. Radu Sărăndan

Dr. Radu Sărăndan

DESPRE AUTOR 

Am început studiul homeopatiei în 1993 sub îndrumarea Dr. Radu Ricman care mi-a recomandat primele cărți de homeopatie.

În 1997 l-am cunoscut pe Dr. Gheorghe Jurj care m-a acceptat la dânsul în Cabinet unde am rămas până în 2005 când mi-am deschis propriul Cabinet.

De atunci mi-am format o nouă metodă în care principiile homeopatiei se împletesc cu tehnicile de NLP având ca scop primordial însănătoşirea şi îmbunătăţirea vieţii pacientului.


Mulţumiri celor care m-au ajutat să ajung unde sunt acum:

Dr. Radu Ricman, Dr. Gheorghe Jurj, Dr. Doina Pavlovschi, Dr. I. Teleianu, Dr. G. D. Bungetzianu, Dr. G. P. Campuzano, Dr. R. Petrucci, Dr. Carmen Todor, Tad James şi Adriana James


Cartea mea de vizită: n. 1967


August 2019 prezentOradea – Medic homeopat Bioinvest Medical Center – Medic homeopat, ofer consultatii si tratamente homeopate pentru copii si adulti. Sedinte de coaching NLP pentru adulti.

2010 – prezent: Vreau NLP! Romania

Coaching-ul NLP reprezinta in acest moment modalitatea cea mai rapidă de a produce schimbarea de la o stare actuala lipsita de resurse catre o stare dorita, plina de resurse, in care potentialul uman se poate Dezvolta neingradit si liber de povara convingerilor limitatoare.

Human Tuning Human Excellence Human Performance

Dezvoltarea potentialului uman.

Catharsis Neuro-Lingvistic

Octombrie 2019 – Noiembrie 2019: Shanxi University Of Traditional Chinese Medicine – 山西中醫學院

Traditional Chinese Medicine

2014  Master in Comunicare si Tehnici de influentare sociala Master in Psihologie 

2012  wingwave Coach

2012 NLP coach

2010 Formator în domeniul Homeopatiei

2009 Master Trainer în Programare Neuro-Lingvistică (Asociaţia Romăna de NLP),  IANLP, DVNLP

2007 TOT Timisoara

2005 Competenta in Homeopatie Bucuresti

2003 Medic Specialist Medicina de Familie

1995 Facultatea de Medicină şi Farmacie Timişoara


Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 7.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 3000 de ore de coaching.


  • fondatorul proiectului Vreau NLP! Romania, unul din cele mai complete programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.
  • fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.
  • fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.
  • fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes
  • co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.
  • co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.
  • co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.
  • co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.
  • creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,
  • co-fondatorul programului ,,Vindecă rănile trecutului”.

Related posts

Dr. Dr. Radu Sărăndan

octombrie 18, 2022

Dr. Dr. Radu Sărăndan

septembrie 29, 2022

Dr. Dr. Radu Sărăndan

septembrie 29, 2022

Lasă un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Interesant cat de mult seamana informatiile si tehnicile folosite in NLP cu cele folosite in consiliere. As fi curioasa daca printre tehnicile din NLP se folosesc si simboluri sau totul e pe baza de transa?

    1. Buna Roxana,
      Tehnicile sunt asemanatore, multe dintre ele provin prin observarea/modelarea unor psihoterapeuti de valoare ca Milton H. Erickson, Virginia Satire, Fritz Pearls.
      Toate tehnciile de NLP se bazeaza pe accesarea resurselor de la nivelul subconstientului si de aceea transa/cautarea transderivationala sta la baza tuturor tehnicilor NLP. Prin accesarea subconstientului schimbarea/transformarea are loc imediat ce se incheie exercitiul/tehnica si de aceea NLP-ul este o modalitate de schimbare rapida.
      In NLP exista si tehnicile de limbaj in care se utilizeaza metafora, analogia, reframing…mintea noastra gandeste în metafore asa ca prin utilizarea tehnicilor de limbaj clientul realizeaza schimbarile dorite utilizandu-se Meta Modelul, Modelul Milton, Sleight of Mouth.
      Poti folosi tot ce e nevoie, daca clientul are nevoie si discuta in simboluri le poti folosi si tu in comunicarea cu el, bazandu-te pe principiul utilizarii; nu exista tehnici NLP care sa se bazeze pe simboluri.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}