Cum îți poti identifica și transforma limitările

Bună,

Azi vreau să îți prezint o tehnică simplă și eficientă care te va ajuta să identifici patternul/comportamnetul/acțiunile limitative și să le rezolvi. Pentru a realiza acest exerctițiu este necesar să te oprești câteva clipe din activitatea ta zilnică sau după mai multă practică să trăiești cât mai mult timp în prezent.

Atenția focusată în prezent va determina identificarea rapidă a limitările și va permite să fii într-o stare bună. Când ești într-o stare bună, trăiești o viața de calitate și te bucuri de fiecare clipă.

1.ATENȚIA

Fii atent la tine și acțiunile tale. Stai pentru câteva clipe cu atenția concentrată asupra ta. Exersează zilnic această atenție până în momentul când poți fi majoritatea timpului în prezent. Un maestru Zen spunea: ,,Când dormi, dormi, când mănânci, mănâncă ”.

Există ceva care îți atrage atenția? Exisă vreun pattern/comportament/acțiune care te limitează?

……………………………………………………………………………..

Ce vrei să schimbi la tine?

……………………………………………………………………………..

2.OBSERVARE

După ce ai identificat patternul/comportamentul/acțiunile care nu-ți plac, dă-ți voie să stai mai mult timp cu atenția focusată asupra lor.

 Ce înseamnă aceasta pentru tine?

……………………………………………………………………………..

Ești mulțumit de rezultatele pe care le obții?

……………………………………………………………………………..

3.CONȘTIENTIZARE

Dacă ești atent la patternul/comportamentul/acțiunile tale poți să devii conștient de ceea ce se întâmplă în viața ta, dacă obții rezultatele pe care le dorești sau nu, dacă vrei să schimbi ceva și cum poți face asta, ce strategii poți să utilizezi.

Care sunt patternurile/comportamentele/acțiunile care te limitează și dorești să le schimbi?

……………………………………………………………………………..

Ce dorești să păstrezi în viața ta? Care sunt lucrurile, acțiunile de care ești mulțumit?

……………………………………………………………………………..

Ce vrei să modifici?

……………………………………………………………………………..

4.ACȚIUNE

Dacă vrei să schimbi ceva, fă-ți un plan și treci la acțiune. Doar primii trei pașii nu te vor duce în direcția dorită dacă nu acționezi.

Care sunt acțiunile pe care le vei face pentru a schimba ceea ce nu-ți place?
……………………………………………………………………………..

Adoptă o metodă de dezvoltare personală sau găsește-ți un coach care să te susțină și să faciliteze schimbarea dorită.

NLP este una dintre cele mai puternice metode de dezvoltare personală deoarece acționeză direct asupra minții subconștiente. Schimbarea apare rapid și este de durată.

5.FEEDBACK

Observă care este rezultatul acțiunilor tale. Fii atent la tot ce se întâmplă în jurul tău în momentul în care acționezi. Dacă nu ai obținut rezultatul dorit aplică din nou pașii 1-4.

……………………………………………………………………………..
Dă-ți voie ca cei 5 pași să devină o metodă de schimbare a patternurilor/comportamentelor nepotrivite din viața ta.

Trăiește viața pe care o dorești

6 thoughts on “Cum îți poti identifica și transforma limitările”

  1. ‘NLP este una dintre cele mai puternice metode de dezvoltare personală deoarece acționeză direct asupra minții subconștiente. ‘ Aud mereu termenul de minte subconstienta. Ce este mintea subconstienta? Existenta acesteia este dovedita stiintific? Merci!

    1. Există multe controverese legate de acest aspect, din punct de vedere la Programării Neurolingvistice, Mintea subconștientă este un concept și utilizat ca atare. Aici sunt înmagazinate toate resursele noastre, toate amintirile noastre, toate trăirile noastre. Cu ajutorul NLP-ului se pot accesa aceste resurse si de acceea schimbarea este rapidă și ușor de realizat.

      1. I find myself coming back to your web-site only because you have lots of awesome insights and also you happen to be at this a while, which is very imrspseive and tells me you know your stuff.

    2. Da, este dovedita stiintific. Iti recomand cartea “Incognito – Vietile secrete ale creierului”, de David Eagleman, ed. HUMANITAS. Autorul se ocupa de neurostiinte si prezinta in carte o sumedenie de experimente ce dovedes prea putinul control al Constientului in viata noastra si rolul important pe care il are mintea subconstienta. Ispiratie, Maria 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *