Călătoria Eroului – Care sunt poveștile copilăriei tale? partea a 2-a

Bine te-am regăsit,

Doar ce ne-am întors de la munte din Tabăra Călătoria Eroului. Aici pe parcursul a 6 zile(7-8ore/zi) am explorat profund în interiorul nostru în căutarea modelelor care ne-au inspirat copilăria.

Poveștile pe care le-am descoperit ne-au influențat viața, este incredibil să descoperi cum o poveste poate să-ți influențeze viața atât de mult încât viața pe care ți-ai construit-o respectă scenariul poveștii. Am descoperit patternuri care ne susțin și patternuri limitative. Cu ajutorul tehnicilor de NLP am transformat patternurile limitative în resurse și astfel ne-am reconstruit viitorul. Viitorul pe care ni-l dorim, eliberat de anumite contrângeri din trecut.

La început de septembrie vom merge la mare, într-o nouă Călătorie a Eroului întru descoperirea potențialului nemărginit din interiorul nostru. Te invit și pe tine cititorule să vii alături de noi în această călătorie.

Îți prezint mai jos câteva din mărturiile de la sfărșitul taberei…și un nou început:

,,Aici accept să-mi răscolesc trecutul și să-mi schițez viitorul, în jocuri și povești. Astfel descopăr unde vreau să ajung, cum să parcurg acest drum al dezvoltării și ce emoții îmi pot antrena și înviora sufletul. Sinceritatea și căldura grupului îmi dă curaj și o stare de relaxare.”  Cristina

,,Era odată ca niciodată un loc unic pe pămînt și unde buni prieteni și visători s-au regăsit dupa ani și ani îndepărtați. Acești visători erau Gânsacul Martin, Nils, Puiul de vulpe, Bălăioara, Micul Prinț, Ștefan, Frumoasa și Bestia, Tom Degețel, Praslea și merele lui de aur, Lewis cel vesel si David cel puternic. Călătoria începe cu revederea lor într-un colț de Rai. Acest loc de Rai era plin de viață, verdeață. Când închideai ochii puteai auzi gânzele, aripile fluturilor, norii care pluteau, vîntul care te mângâie pe cap.

La lasarea serii, liniștea și visele acestor călători încep să se relaxeze și să călătorească în cele mai îndepartate tărîmuri. A doua zi un stejar plin de viață, armonie și căldură începu să daruiască prietenie celor care îl crescuseră șiîl respecatară. Neputința și teama au fost și ele în preajmă să-l ajute pe Praslea să le înfrunte. Ușor, ușor seara se lasa peste visele călătorilor și urma a treia zi în care lupul cel rău ajută mama Trista să-și regăsească iezii.

Curios că Nils și Gâscanul Martin se uniră și-l salvară pe bietul Morcoveață de mama cea rea. Încet, încet seara se lasă și un vis frumos își facu apariția la miezul nopții. Visul începu cu o fetiță Balaioara care a fost vrajită de penele frumoase ăi colorate ale unui papagal șmecher. Papagalul era la geamul unde Bestia își intalni Frumoasa și unde Tom Degetel plutea pe frunza unui trandafir fermecat mult dorit de Micul Prinț.

Micul Prinț era călătorul care nu își găsea casa dar ghidat de puiul de Vulpe își găsi liniștea și pacea întâlnită la micul lui copac. Dupa câteva zile, tristeșea despărțiri începu să și facă apariția. Ciudat, căci o pasare mare, frumoasă, pe care puteai călători își făcu apariția și îi luă pe toți în zbor. Pasărea era condusa de David cel puternic și Ștefan.

La un moment dat pasarea și-a chemat la rândul ei prietenii călători. Fiecare visător primi câte o pasare și toti calatoriră spre taramuri îndepartate. Bucuria lor era de nedescris……minunată și plină de iubire și bucurie. Tabăra de la Runcu numită Calatoria Eroului este o experiență unica in viata. Trăiriile, emoțiile sunt foarte intense. Scriu aceste randuri dupa 2 zile de la revenirea acasă și parcă încă sunt acolo cu noi mei prieteni.

De ce spun că sunt încă acolo? Pentru ca într-una din transele primite, am realizat ca dăruind vei primi ce îți dorești și intrând în ținutul magic al interiorului meu m-am descoperit pe mine călare pe o pasare mare care zbura în tărmul minții  în care nu există  limite. Făceam tot ce îmi doream, tot ce era imposibil, eram fericit și uitmit de ce am descoprit. Seriile erau cele mai placute pentru că urma câte o poveste și o trăire.

Poveștiile erau minunate și din ele ieseau emoțiile și trăirile regizorului. În ultimile clipe ale taberei am realizat ca nu-mi doream să mai plec de acolo. Gândul că trebuie să plec mă întrista dar ceva minunat s-a intamplat în urmatoarele clipe, am reușit să le dăruiesc prietenilor mei câte o pasăre măiastră pentru ca și ei să fie alături de mine în toate călătoriile mele. Închei acest mesaj cu gândul la călătoria care continuă pentru mine și prieteni mei…Costi

,,În timpurile în care cam tot ce consumăm, folosim și experimentăm este pe fast speed, așteptând soluții rapide, formule magice, rezultate instante, Călătoria Eroului ‪#‎VREAUNLP ne-a scos din ritmul familiar, din zona noastră de confort si ne-a plasat atemporal în poziția observatorului nostru. A fost un proces răscolitor, care a născut întrebări, a oferit răspunsuri, a deschis porți către noi înșine.

Magia este in spiritul nostru, este în esența noastră. Locurile pline de suflul nealterat al naturii, oamenii cu aceeași sete de cunoaștere de sine, atmosfera ludica, întoarcerea în timpul copilăriei și dorința de a depăși zona personală de confort, ritmurile muzicii în rezonanță cu poveștile noastre, spuse, retrăite sau doar gândite, ne-au îngăduit să identificam și să depășim blocaje, să ne stimulăm imaginația, să ne antrenam creativitatea, să regăsim resursele din noi care, toate, împreuna, duc la o cizelare a eului nostru, care ne ajută să ajungem la o varianta mai bună a noastră...EMA

Dă-ți voie să te cunoști, să călătorești în cele mai profunde zone din interiorul tău și astfel vei afla cu adevărat cine ești și care este misiunea/vocația ta. Te invit la dezvoltare!

Trăiește viața pe care o dorești!

One thought on “Călătoria Eroului – Care sunt poveștile copilăriei tale? partea a 2-a”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *